Alabaş; ?Eğitim, herşeyin anahtarıdır?

GMİS, Yönetici Eğitim Semineri düzenledi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetici Eğitim Semineri, 24-25 Eylül 2011 tarihlerinde Kızılcahamam Patalya Otel'de yapıldı.

Abone Ol

GMİS, Yönetici Eğitim Semineri düzenledi.

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetici Eğitim Semineri, 24-25 Eylül 2011 tarihlerinde Kızılcahamam Patalya Otel’de yapıldı.

 

Seminere GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri ile teknik personel katıldı.

 

GMİS Yöneticilerinin tam katılım sağladığı 2 günlük seminerde Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Bulut “Yönetici Davranış ve Sorumluluğu”, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Aziz Çelik “Türkiye’de ve dünyada Sendikacılık Tarihi”, “Sendikalar ve Demokrasi”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fevzi Engin “Çalışma Hayatının Güncel Sorunları”, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Dr. Fikret Sazak “Temel Sendikacılık ve Toplu İş Sözleşmesi Mevzuatı”, GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral “Genel Maden İşçileri Sendikası Tarihi” konularında katılımcıları bilgilendirdiler.

 

TUTKUN; “EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Seminerin sunuş konuşmasını yapan GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, “Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, bu dönem ilk eğitim çalışmamızı yapmak üzere; Genel Merkez yöneticileri ve tüm şube yöneticilerimizle birlikte buradayız.

 

Yönetici Eğitim Semineri olarak düzenlediğimiz bu programda çok değerli hocalarımız var.

 

Derslerin dışında kalan zamanımız var. Bu zamanı yine birlikte kullanarak öncelikle arkadaşlığımızı, dostluğumuzu geliştirmek ve maden işçisi adına sorumluluk taşıyan insanlar olarak kaynaşma ortamını yaratmak istedik.

 

Başta biz yöneticiler olmak üzere, temsilciler ve üyelerimizi kapsayan eğitim çalışmalarımız olacak. Bu tür yerlerde, Sendikamız Salonunda, müesseselerdeki toplantı salonlarında eğitim çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ekonomik gücümüz ve zamanımız elverdikçe en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

 

ALABAŞ; “EĞİTİM, HERŞEYİN ANAHTARI”

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Sendikanın yönetim kadrolarının önemli bir bölümünün değiştiğini belirterek “”Sendikamızda birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, mücadele gücümüzü artırmak, örgütlenmemizi hızlandırmak için önce eğitim gerekiyor” dedi.

 

Alabaş şöyle konuştu;

 

“Genel Maden İşçileri Sendikası adına hepinize hoş geldiniz diyor,
sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öncelikle, şartları zorlayarak çok değerli zamanlarını bize ayıran hocalarımıza, sendikamız adına teşekkür ediyorum. Yine şartları zorlayarak bu tesislerde, bu çalışmayı gerçekleştirmemize yardımcı olan Patalya Oteli sahip ve işletmecilerine, Sendikamız adına teşekkür ediyorum.

 

Genel Eğitim ve Teşkilat Sekreterimiz Osman Bey’in de belirttiği gibi Sendikamız yöneticileri olarak bu dönemin ilk teorik eğitim çalışmasını yapmak üzere buradayız.

 

Bu çalışma, bundan sonra yapacağımız çalışmalara ışık tutacak. Bu programın son dersinde ve yapacağımız ilk Başkanlar Kurulu’nda, bu çalışmanın sonuçlarını değerlendirerek yeni programlar yapacağız. Dersler,  panel ve konferanslar şeklinde çeşitli konularda eğitim çalışmalarımız devam edecek. Ekonomik gücümüz, sendikal izinlerimiz ve zamanımız elverdikçe, önceliğimiz eğitim çalışmaları olacak.  Eğitim, herşeyin anahtarıdır. Sendikacı için eğitim, hem teorik hem de pratik olmak zorundadır. Sendikamızda birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, mücadele gücümüzü artırmak, örgütlenmemizi hızlandırmak için önce eğitim gerekiyor.

 

SENDİKAMIZ, ÇOK HIZLI BİR DEĞİŞİM GÖSTERDİ

 

Bu programın adını “Yönetici Eğitim Semineri” koyduk. Sendikamız kadroları son dönemde çok hızlı bir değişim gösterdi. 2007-2011 yılları arasında Sendikamızda yönetici olarak görev yapan arkadaşlarımızın yüzde 75’i değişti.

 

O dönemden sadece 8 arkadaşımız kaldı. 2007 Genel Kurulundan önce Sendikamızda yönetici olarak görev yapan sadece 3 arkadaşımız kaldı. Yani yöneticilerin yüzde 90’ı değişti.
O nedenle tecrübe aktarımında sorun var ve hem teorik hem de pratik eğitim, en öncelikli ihtiyacımız.
Sendikacılığın okulu yok. İstediğiniz kadar okuyup araştırsanız da bazı şeyleri yaşayarak, yani uygulamada öğreniyorsunuz. Yaptığımız ve yapacağımız eğitim çalışmaları bu öğrenme sürecini hızlandıracak. Her sendikanın, hatta bizdeki her bölgenin bile kendine özgü koşulları var. Bunu görebildiğimiz ve kavrayabildiğimiz ölçüde başarılı olacağız.
Bu çalışma teorik olarak ilk eğitim çalışması. Biz bu dönemin ilk pratik eğitimini, 1 Mayıs 2011 tarihinde yaptık ve hep birlikte başarılı bir çalışmaya imza attık. Tüm bölgelerden arkadaşlarımızı miting alanına taşıyarak yeni bir dönemin başladığını gösterdik.

 

ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE KATKI VERECEĞİZ

 

Şimdi daha iyilerini yapacağız. Öncelikle tüm maden işçilerini, sonra tüm Zonguldak’ı kucaklayacağız. Ülkemiz işçi ve emekçileriyle bütünleşerek işimize, işyerimize sahip çıkacak, ülkemize ve milletimize katkı vereceğiz. İnsanca çalışıp insanca yaşayacağımız, barış ve huzur içinde kardeşçe paylaşacağımız koşulları birlikte yaratacağız.

 

Genel Maden İşçileri Sendikası, 65 yıllık mücadele tarihinde sadece Zonguldak’a ışık tutmakla ve öncülük yapmakla kalmamış, ülkemiz işçi ve emekçilerine de örnek olarak her zaman en ön saflarda yerini almıştır. Ülkemizde ve dünyada sendikacılığın zor bir dönemden geçtiği şu günlerde, gözler yine maden işçilerinin ve sendikamızın üzerinde. Hepimiz, bunun bilincinde olmalı ve gereğini yapmalıyız. Bu düşüncelerle, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, başarılar diliyorum”.

 

Seminer sonunda hocaların da katılımıyla yapılan değerlendirme toplantısının ardından katılımcılara sertifikaları verildi.
Sertifika törenin ardından GMİS Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı.

 


Haber : 

Abone Ol