ALTI KÖYÜN YOL SORUNU TBMM?NDE!
Köktürk, Şehircilik Bakanının yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi
Kavşak olmadığı için, Örmeci, Karabaşlı, Erenler,Bük, Oğuzhan ve Çorak köylüleri zor durumda!..
Köktürk, Şehircilik Bakanının yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi
Kavşak olmadığı için, Örmeci, Karabaşlı, Erenler,Bük, Oğuzhan ve Çorak köylüleri zor durumda!..
Zonguldak’a bağlı altı köyün yol sorunu, CHP Zonguldak milletvekili A.İhsan Köktürk tarafından TBMM’ne taşında.
Köktürk, TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vererek, Şehircilik ve Çevre Bakanlığına sorular yönetti.
Köktürk’ün soru önergesi şöyle:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını dilerim.
Gökçebey İlçemize bağlı Bakacakkadı beldesi Zonguldak istikametindeki köprüyü geçtikten sonra iki yol arası bölündüğünden sol tarafta bulunan Örmeci köyü grubu yolu Karabaşlı, Erenler, Bük, Oğuzhan, Çorak köyleri kullanamamaktadır. Köprü başına kavşak ya da alt geçit yapılmadığı zaman mesafe 7 km olduğundan bu köylerimiz mağdur olmaktadır.
Örmeci köyü hudutları dahilinde yapılan duble yol ve köprü çalışmaları nedeniyle yolun karşısında bulunan köy merasına geçişin sağlanabilmesi için alt geçit talepleri olmuş ancak bu talebin, bölge feyzan (Taşkın) alanı içinde bulunduğu gerekçesiyle uygun bulunmadığı Örmeci Köyü Muhtarlığına bildirilmiştir. Yolun bölünmesi nedeniyle yerleşim alanının karşısında bulunan köy merasına hiçbir geçiş imkânı kalmaması nedeniyle alt geçit yapılması köy için yaşamsal önemdedir.
Örmeci köyü giriş yolu köprüye 140 metre uzaktadır. Oraya muhtarlığın alt geçit talep ettikleri alanın sel taşkın alanının içinde kalması olanaklı değildir. Talep edilen alanda Örmeci köyüne bağlı Çay Mahallesi bulunmaktadır. Böyle bir durumda Çay mahallesinin komple sele maruz kalması gerekmektedir. Bu ihtimalin olması durumunda bu mahalleye ne iskân ve inşaat ruhsatı verilmesi ne de taşkın alanının içinde kalması nedeniyle hazine arazisi vasfı ile mahalleliye tapu verilmesi söz konusu olurdu.
Alt geçit talep edilen yer Filyos Çayına asgari 500 metre uzaklıkta olup orada onlarca tapulu arazi bulunmaktadır. Kaldı ki taşkın alanı içinde kaldığı belirtilen kısımda Orman İşletmesi tarafından kiralama yapılarak buraya tesis kurulmasına izin verilmiş, müstecir tarafından ev, düğün salonu, çok amaçlı ve çok katlı inşaat bile yapılmaktadır. Buranın köprüye 100 metre olduğu anlaşılabileceğinden dolayı kaldı ki, muhtarlığımızın talep ettiği alt geçidin yapılacağı alan 500 metre mesafededir.
Buna göre;
1. Köprü başına kavşak ya da alt geçit yapılmadığı için 7 km’lik bir yol geçmek zorunda kalan Örmeci köyü grubu yolu Karabaşlı, Erenler, Bük, Oğuzhan, Çorak köylerimiz mağdur olmaktadır, bu mağduriyet nasıl giderilecektir?
2. Örmeci köyü hudutları dahilinde yapılan duble yol ve köprü çalışmaları nedeniyle yolun karşısında bulunan köy merasına geçişin sağlanabilmesi için alt geçit talepleri bölge feyzan alanı içinde bulunduğu gerekçesiyle uygun bulunmadığı Örmeci Köyü Muhtarlığına bildirilmiştir. Yolun bölünmesi nedeniyle yerleşim alanının karşısında bulunan köy merasına hiçbir geçiş imkânı kalmaması nedeniyle alt geçit yapılması köy için yaşamsal önemdedir. DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından her seferinde reddedilen feyzan bölgesi olarak bildirilen alanın Örmeci Köyü Muhtarlığı ihtiyar heyetiyle birlikte çevre köylerin istekleri doğrultusunda, amaçlarına en uygun biçimde tespit edilerek, alt geçit için uygun bir yerin bulunması ve alt geçidin yapılması konusunda ilgili mercileri harekete geçirmeyi düşünüyor musunuz?
Haber :
ETİKETLER : Yazdır