Ameliyattan sonra 12 saat araba kullandı
Alanya'da yaşayan 67 yaşındaki Şevket Ahmet Kızıltaş, kalp ameliyatı için aracıyla tek başına geldiği İstanbul'da kapalı by-pass sonrası 4 gün sonra taburcu oldu ve beşinci gün yine aracını kullanarak tek başına Alanya'da döndü.
İSTANBUL (İGFA) - Almanya'da müteahhitlik yapan, şimdi ise Alanya’da yaşayan ve çiftlik sahibi olan 67 yaşındaki Şevket Ahmet Kızıltaş, 43 yıl önce Almanya’da Alman eşi ile evlendi. 20 yıl önce Almanya’da stent taktırdı. 20 yıldır o stent ile yaşıyordu. Alanya’da yaptırdığı kontrollerde üç damarının değişmesi gerektiği söylendi. Alanya’da, Antalya’da kapalı yöntemle by-pass ameliyatı yapılmıyordu. Araştırmaya başladı ve ameliyatını kapalı yöntemle gerçekleştiren doktoru Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak’ı televizyonda görerek, İstanbul’a gelmeye karar verdi.
“SEVDİKLERİMİ ÜZMEMEK İÇİN 12 SAAT ARABA KULLANDIM”
“Ailemi üzmek, heyecanlandırmak, endişelendirmek istemediğim için ameliyata arabayla tek başıma gelip gittim” diyen Şevket Ahmet Kızıltaş, yaşadığı süreci şöyle anlattı:
43 yıllık evli olduğunu kaydeden Kızıltaş, sevdiklerini riske atmak istemediği için ameliyata gelirken de tek başına geldiği ameliyattan sonra da yine tek başına araç kullanarak 12 saatte Alanya’ya döndüğünü söyledi. "Benim en büyük şansım kontrollerimde damarlarımın tıkalı olduğu tespit edildi" diyen Kızıltaş, "Hiç kalp krizi geçirmeden, kalp adalelerim zarar görmeden kapalı yöntemle by-pass ameliyatı oldum. Kışın Alanya’da, yazın Bodrum’da yaşıyorum. Ameliyattan sonra Alanya’ya döndüm. İki ay dinlendikten sonra Ayvalık’taki kızımın yazlığının inşaatının tamamlanması için başına gittim. Bir buçuk ay da orada inşaatın başında durdum ve yazlığın bitmesini sağladım. Sağlığım çok iyi, hiçbir şikayetim yok. Ameliyattan korkmasınlar, ben beşinci gün tek başıma 12 saat yol gittim. Kapalı yöntemin avantajları büyük. Doktoruma teşekkür ediyorum" diye konuştu.
ENFEKSİYON RİSKİ AZ, YARA İYİLEŞMESİ HIZLI
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, kapalı by-pass (mini by-pass) yöntemi ile gerçekleştirdiği ameliyatın kalp damarları ciddi tıkalı hastalarda uzun dönemde başarılı sonuçlarını kanıtlamış bir cerrahi yöntem olduğunu söyledi. "Sadece sol göğüs duvarından 4-5 santim kesiyle bu ameliyatı yapıyoruz" diyen Çaynak, "Bacakta hiçbir şekilde bir kesi olmaksızın, damar endoskopik yöntem ile hazırlanıyor. Kesiler gittikçe azaldığı için enfeksiyon riski, yara iyileşmesinin hızı, ameliyat sonrası akciğerlerin çabuk normale dönmesi, yoğun bakım süresi ve hastanede kalım süresinin kısalığı çok önemli. Genelde hastalar 4'üncü günde taburcu oluyor. Hastamız beşinci günde evine dönebiliyor” dedi.
Haber : İGFA