Bakan Dinçer?den yeni hamle!

Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in tüm okullara soruşturma açtıracağını ileri sürdü.

Abone Ol

Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in tüm okullara soruşturma açtıracağını ileri sürdü.

 

Kahvecinin yazılı açıklaması şöyle:
 “Bilindiği üzere Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleriyle vukuatlı olan Sayın Bakan Ömer  Dinçer’in  öğretmenlerin ne kadar tatil yaptığından haberi bile yokken   ,öğretmenleri eğitim ve öğretimde  yeterli görmediği (sanki öğretmenlerin arasında yaşıyormuş gibi)  üzerine 3 yılda bir sınava tabii tutma isteğini  ( öğretmenleri yan gelip yatmakla suçlayan) daha önceki basın açıklamamızda duyurmuştuk. Bu kez  de okullarda 20 Temmuz tarihli genelgesi damgasını vurarak  okul müdürlerinde ayrı bir tedirginlik yaratmıştır.  20 Temmuz 30 Eylül arası okullarda  yeni kayıtlardan  ve  mezun olanlardan diploma parası alan bütün  okulların okul aile birliklerinin hesaplarının incelenip bakanlığa gönderilmesini  istemektedir.. Anlaşılan o ki  bu soruşturma kapsamında kabağın    okul müdürlerinin başında  patlayacağı  hissedilmektedir. Bu gidişle yıl içinde okul aidat  hesaplarının da  soruşturmaya doğru gideceği görülmektedir. Sayın bakanın okulların nasıl idare edilmesinden de haberi olmadığı gibi dürbünlere oynadığı ,  parasız eğitimi sağladık diyerek  halk  gözünde şov yapacağıdır. Bu  korkutma pskolojisi ile halk gözünde  partisiyle birlikte prim kazanmak isteğinde olduğu görülmektedir.
Oysa  okullardaki gerçeklere bir bakarsak  durumun hangi boyutlarda olduğunu görürüz.   Devlet okullarında ,okul idarecileri ve öğretmenler tahsildar veliler ise müşteri okullar ise ticarethaneye  dönüştürüldüğü yıllarca söyledik.Milli Eğitime yeterli kaynağın verilmediğini genel bütçeden %3 den %6 lara çekilmesini mitinglerimizde  hep bir ağızdan haykırdık. Sosyal devlette eğitim ve sağlığın parasız olduğu her yerde altını çizerek açıkladık. Merkezi bir okulun bir yıllık gideri yaklaşık 70ile 80 bin civarındadır. Okulun personel (temizlikçi) çalıştırması, kapı pencere tamiratı, kırtasiye giderleri, bilgisayar tamiratları ,fotokobi,  toner, baskı  makinelerin bakımı, kalorifer masrafları,sigorta giderleri,okulun ve sınıfların badana boya masrafları, okul bahçe onarım  giderleri ve daha bir çok kalemlerde okulların giderleri bulunmaktadır. Devlet bu giderlerin hiç birisi ödememektedir. Bu işlerin okullarda yapılmadığı taktirde de okullardaki eğitimin Afganistan eğitimi  ile eşdeğer olacaktır. Bunu gören idareciler ,öğretmenler ve veliler dayanışma kapsamında okul aile birlikleri ile sorunları çözmenin gayreti içindeler. Oysa bu gayret Eğitim İş’in savunduğu ve üzerinde basarak durduğu okullara yeterli kaynağın verilmesi durumunda idarecilerde ,öğretmenlerde muhasebe memurluğundan kurtarıldığı gibi velilerinde müşteri olmaktan çıkacağıdır. Bakanlık böyle bir çalışma yaratmış mı ? Ne yazık ki hayır. Bazı okullarda yapılan suistimaller  bütün okulları zan altında bırakamaz. Bakan reform yapmak istiyorsa ilk önce bakanlığın genel bütçesini %6 lara ve bütün okullara öğrenci sayısı kadar yada giderleri ölçüsünde  ödenek hazırlatmalıdır. Okul idarecilerini ve öğretmenleri tamamıyla  para  toplama işinden kurtararak sadece işlerinin eğitim ve öğretimden başka bir şey yaptırmadığı taktirde buna reform dediğimiz gibi bakanımızı  taktir  de ederiz”


Haber : 

Abone Ol