Belediye çilekçiliğe de girmeli…
Yeni Ufuk’un Görüşü
Belediyeler, halkın yaşamına dokundukları oranda belediyedir.
Buna, sosyal belediyecilik veya insan odaklı belediyecilik deniliyor.
Sosyal belediyecilik kavramı, genelde yanlış anlamalara açık bir kavram. Sosyal belediyecilik denilince, sadece yardımlar akla geliyor. Muhtaçlara ayni ve nakdi yardımlar sağlamak da sosyal belediyecilik kavramı içine girer. Ama kavramın içeriği bununla sınırlı değildir.
Sosyal belediyecilik kavramının içine, istihdam yaratmak, üretmek, üretilenleri piyasa fiyatının altında halkla buluşturmak da girer.
Ereğli belediyesi kendisine ait Delihakkı’daki arazide, “ata tohumu” üretiminde, ilk hasadı aldı. Üretilen tohumlar bir yıl içinde analiz edilecek, “ata tohumu” niteliği taşımayanlar ayıklanacak ve gerçek tohum üretimine geçilecek. Tohumlar üretici köylülere dağıtılacak. Bu şekilde halkın sağlıklı ya da GDO’lu olmayan sebze yeme imkanı yaratılacak.
Belediyenin açık-kapalı alanlarda tohum üretiminin yanısıra, sebze üretimi de yapacak bir projesi var mı, bilmiyoruz. Yani, doğrudan sebze üretimi yapıp tarım kooperatifi aracılığı ile bu ürünleri halkla buluşturacak bir proje üzerinde de çalışılıyor mu,bilmiyoruz.
Şunu öneriyoruz:
Belediye, özellikle Ereğli’nin simgesi olan çilek üretimine de girmelidir. Böyle bir uygulama, hem Ereğli’nin ünlü çileğinin üretiminin artmasını sağlar, hem de az miktarda üretilen çileğin komisyoncu sultasından kurtarılmasını! Ereğli çileği, daha yaygın şekilde halkla buluşturabilir böylece…
Yeni Ufuk
Haber :
ETİKETLER : Yazdır