BEUN’da TÜBİTAK’ın Türkiye-Singapur İkili İş Birliği Çağrısı Kapsamında İş Geliştirme toplantısı yapıldı
Yayınlanma : 13-08-2024 | 15 : 49 32
Güncelleme : 13-08-2024 | 15 : 49 32
TÜBİTAK’ın Türkiye-Singapur İkili İş Birliği Çağrısı kapsamında E&T Intelligence Company, BEUN Teknoloji Transfer Ofisi’nin düzenlediği iş geliştirme toplantısıyla bir sunum gerçekleştirdi.
Türkiye ve Singapur hükümetlerinin, iki ülke arasında iş birliğini geliştirme hedefiyle attığı adımlar neticesinde TÜBİTAK, “Türkiye-Singapur Eureka Network Projeleri 2024” çağrısında bulunarak iki ülkede yerleşik teknoloji şirketlerinin gerçekleştirecekleri ortak iş birliği ve AR-GE projelerinde önemli bir finansal destekte bulunacağını duyurdu.
TÜBİTAK’ın Türkiye ve Singapur arasında ikili iş birliği çağrısı kapsamında, Çin ve Singapur’da otonom iş makinaları üzerine donanım ve yazılım teknolojileri geliştiren E&T Intelligence Company, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlediği iş geliştirme toplantısıyla “E&T Intelligence Company Otonom İş Makinaları Projesine Türk Ortak Arıyor” başlığıyla bir sunum gerçekleştirdi. İş geliştirme toplantısına BEUN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Zehra Safi Öz ve akademisyenlerin yanı sıra E&T Intelligence Company yönetim kurulundan Sherry Huang, Li Yinbei ve Zhan He, Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halim Demirkan, Türkiye’nin enerji ve teknoloji alanında öne çıkan şirketlerinden Kardemir, Eren Enerji ve Codeminer temsilcileri ile yerel basın temsilcileri katıldı.
Toplantı başlangıcında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Türkiye ve Singapur hükümetleri arasında iş birliğini artırmaya yönelik girişime istinaden TÜBİTAK’ın çağrısı münasebetiyle iş geliştirme toplantısının düzenlendiğini belirtti. Kutoğlu, iki ülke arasında şirketler yoluyla gerçekleştirilecek iş birliği ve AR-GE anlaşmalarına Singapur hükümetinin %70, TÜBİTAK’ın ise büyük şirketlere %65 oranında finansman sağlayacağını, dolayısıyla böyle bir finansal desteğin Zonguldak gibi ağır sanayi ile maden sektörünün büyük pazar payına sahip olduğu bir yer için büyük önem taşıdığını ifade etti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde bu etkinliği gerçekleştirmenin büyük bir gurur kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Kutoğlu, iş geliştirme toplantısının iki taraf için de faydalı, hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini sonlandırdı.
E&T Intelligence Company adına kürsüye gelen Li Yinbei, şirketlerinin Çin ve Singapur’da otonom ağır iş makinaları üzerine gerçekleştirdiği projeleri ve faaliyetleri katılımcılara aktardı. Özellikle ağır sanayi, maden sektörü ve yapı işlerinde kullanılabilecek otonom iş makineleri üreterek müşterilerine bütüncül teknolojik çözüm projeleri ve önerileri sunduklarını belirten Yinbei, Zonguldak gibi ağır sanayinin ve madencilik sektörünün gelişmiş olduğu bir yerde bu iş geliştirme toplantısında bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye ve Singapur hükümetlerinin iş birliği geliştirme arzusu neticesinde TÜBİTAK’ın duyurduğu çağrı kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimiyle BEUN’da bulunduklarını, buradaki yerel enerji ve teknoloji şirketleriyle iş birliği geliştirme arzusunda olduklarını ifade eden Yinbei, bu toplantı imkânını sundukları için başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu olmak üzere tüm BEUN yönetimine ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.
Haber :
ETİKETLER : Yazdır
Çok Okunanlar
» Henüz BUGÜN Haber Görünmüyor