TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Projesi kapsamında Karadeniz Ereğli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) işbirliği ile Anfi Tiyatroda düzenlenen ve 2 gün sürecek olan Bilim Şenliğinin ilk günü dolu dolu geçti.
Geleceğin teknolojisi ile randevumuz var teması işlenen şenliklerin ilk günü, sahil bandı Amfi Tiyatroda kurulan bilim çadırlarının açılışı ve protokol konuşmaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
EN ÖNEMLİ SERMAYE BİLGİ VE BİLİM
Öğrencilere seslenen ve gelecek dönemlerin uzaklarda olmadığını söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuşmada, Zaman hızlı ilerliyor, bunu gençlere yetişkinler hatırlatmalı. Gelecek dediğimiz, ansızın geliverir. Bunun için, geleceğe hazırlıklı olmamız lazım. Günümüzde, en önemli sermaye, bilgi ve bilimdir. Bilginiz varsa satarsınız ve gelişirsiniz. Bilime yatırım yaparsanız, hakim olursunuz. dedi.
BİLİM ŞENLİĞİ BİZİ GURURLANDIRDI
Bilim şenliklerinin yapılmasında en büyük payın Başkan Hüseyin Uysala ait olduğunu öne süren BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar ise konuşmasında Ülkemizin geleceğine ufuk çizmede, genç beyinlerin bilim ve teknolojinin araştırıp geliştirme faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmanın ve yapılan bu faaliyetlerin sergilenmesi kapsamında düzenlenen bilim şenliğinin ilçemizde yapılması, bizleri gururlandırmaktadır. ifadelerini kullandı.
HAYAL GÜCÜ VE YARATICILIK GELİŞMELİ
Çocuklara bilimi sevdirebilmeyi amaçladıklarını anlatan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da, Çocuklarımızı gözlem, deney ve araştırma yapmaya teşvik ederek özgün düşüncelerini geliştirmeye fırsat yaratmak, onların doğuştan gelen duygularını motive ederek fen ve matematik alanlarında hayal gücü ve yaratıcılıkların geliştirmek amacındayız. dedi.
EN ÇOK İLGİYİ, BİLİM ÇADIRLARI ÇEKTİ
Konuşmaların ardından, sahile kurulan bilim çadırları içinden temsili olarak belirlenen Dijital Radyo Yapımı Çadırının açılış kurdelesi, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Başkan Hüseyin Uysal, Dekan Ali Azar, Müdür Numan Korkmaz ve etkinlik için ilçeye davet edilen Prof. Dr. Rahmi Güçlü tarafından kesildi.
BAŞKAN UYSAL DİJİTAL RADYO YAPTI
Başkan Uysal ile Dekan Azar burada kendilerine verilen bazı materyalleri kullanarak, aldıkları destekle de radyo yaptı. Bilim Çadırları gezisi sırasında BEÜ öğrencilerinin yaptığı yakıtsız güneş paneliyle çalışan aracı da inceleyen Başkan Uysal, üniversite öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi. Şenliğe ilçedeki değişik okullardan katılan yüzlerce öğrenci, çadırlarda yapılan bilim şovlarını izledi.
TUBİTAK 13 BİN YERLİ JİP ÜRETTİ
Çadırlarının gezilmesinin ardından Amfi Tiyatroda Prof. Dr. Rahmi Güçlünün konuşmacı olarak katıldığı Bana sor adında söyleşi gerçekleştirildi.
Göktürk-2 uydusunun yapım çalışmasında bulunduğunu hatırlatan Prof.Dr. Güçlü, konuşmasında yerli otomobil kapsamında TÜBİTAKın 13 bin adet değişik modelde askeri jip yaptığını söyledi. Güçlü, kendi teknolojini günden güne yenileyen Türkiyenin Göktürk-2 uydusunu da Türkiyede yaptığını ancak fırlatma rampası olmadığı Çinden fırlatıldığını söyledi.
ASELSAN ABDYE TEKNOLOJİ SATIYOR
Göktürk-2 Uydusu verileri sayesinde dünyayı gözlediklerini ve 2,5 metre çözünürlüğe kadar görebildiklerini söyleyen Güçlü, TÜBİTAK ve Aselsan işbirliği ile teknoloji ürettiklerini ve Aselsanın bugün Amerikaya dahi teknoloji sattığını ifade etti. Güçlü kendisini dinleyen öğrencilere mücadeleci, sabırlı ve dürüst insan olma öğütlerini bulundu.
Söyleşi sonrası Başkan Uysal bir plaket verdiği Prof.Dr. Güçlüye Osmanlı Çileği hediye ederek ülkenin her zaman bilim insanlarına muhtaç olduğunu hatırlattı.
Haber :
ETİKETLER : Yazdır