Bursa Uludağ TTO'da gündem '1702' çağrısı
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından TÜBİTAK'ın ‘1702' patent tabanlı teknoloji transferi destekleme çağrısı ile ilgili seminer düzenlendi. Seminerde TÜBİTAK'tan Dr. Alperen Yurtseven ‘1702' ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
BURSA (İGFA) - Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasını sağlamak için Yenilik Destek Programı kapsamında 1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısına bağlı olarak Bursa Uludağ TTO tarafından seminer düzenlendi.
Seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Alperen Yurtseven, TÜBİTAK'ın yeni nesil desteklerinden birisi olan ‘1702' ile bilgiye olan talebin teşvik edilmesini amaçladıklarını belirtti.
Pandemiyle birlikte dünyanın yeni bir düzene geçtiğini belirten Yurtseven, bu kapsamda Avrupa Patent Ofisi'nin yaptığı çalışmalar sonucunda fikri haklara yatırım yapan şirketlerin daha fazla gelir elde ettiğini gördüklerini belirterek, "Sadece patent ile yüzde 50 gibi bir artış yaşanırken, patent artı marka ile bu oran yüzde 75'e çıkıyor. Patent-marka-tasarım bütünlüğünün sağlanmasıyla yüzde 98'lik bir artış öngörülüyor. Patentli teknolojiye yatırım yapan şirketler rekabet ortamında da önemli avantajlar sağlıyor" dedi.
Fikri haklara yatırım ilgisinin her geçen gün arttığını kaydeden Yurtseven, "1702 ile birlikte birçok destek sağlanıyor. Teknolojinin erken aşamada olması durumunda 250 bin lira kavram doğrulama, prototip geliştirme ve test desteği; Pazar kaynaklı risklerde 60 aya varan destek süresi ve lisanslama modellerinde esneklik desteği imkânları var. Ayrıca Maliye Bakanlığı'nın belirttiği koşulların sağlanması durumunda vergi teşvikleri, teknoyatırım ve yatırım fonlarından faydalanma gibi imkânlarda gündeme geliyor." diyerek elde edilecek destekler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Haber : İGFA
ETİKETLER : Yazdır