Politika

DEMİRTAŞ EMEK ÖRGÜTLERİNİ ZİYARET ETTİ..

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da İçinde Bulunduğu TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun CHP’li Üyeleri Emek Örgütlerini Ziyaret Etti

Abone Ol
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyelerinden CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, komisyonun diğer CHP’li üyeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte emek örgütlerinin çatı kuruluşları Türk-İş, KESK ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonları’nı ziyaret etti. 
 
Yapılan görüşmelerde, çalışma yaşamına dair sorunlar konuşularak, önümüzdeki dönemde çalışanların lehine yapılacak düzenlemeler noktasında dayanışma halinde hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.
 
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: “son zamanlarda sıkça tartışılan kıdem tazminatı konusunda Türk-İş’in Genel Kurul kararı olduğunu ve karar olmasa da Türk-İş’in işçi aleyhine düzenlemenin altına imza atmayacağını, kıdem tazminatının Türk-İş’in kırmızı çizgisi olduğunu” belirtti. 
  
 
 
Atalay, “işçi lehine bir düzenleme varsa oturup konuşacaklarını” ifade etti.  Komisyon adına Türk-İş yönetimine başarılar dileyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya: “çalışma hayatının sorunlarını meclise taşıdıklarını belirterek esnek çalışma, taşeron işçilik, kıdem tazminatı düzenlemesi ve iş mahkemelerinin yerine ikame edilmesi planlanan zorunlu arabuluculuk sisteminin işçileri olumsuz etkileyeceğini” belirtti. 
 
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da: “özellikle çalışanların önümüzdeki dönemde mevcut kazanımlarını yitirmemesi gerektiğini ve 64. Hükümet Programı’nda ilk altı ayda yapılacak değişikliklerden, “çalışma yaşamına ilişkin uyuşmazlıklarda yargıya gitmeden önce zorunlu arabuluculuk sisteminin” getirilmesinin çalışanların aleyhine olduğunu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa’nın 36. Maddesi’nde belirtilen “adil yargılanma” ve “hak arama” hürriyetini ihlal edici nitelikte olduğunu, bu konuda emek örgütlerinin dayanışma halinde olumsuzluklara karşı çıkması gerektiğini” ifade etti. 
 
 
   
CHP’li Akkaya, KESK’te yaptığı açıklamalarda: “çalışma yaşamına dair sorunların artmaya devam ettiğini, parti olarak sorumluluklarını TBMM’de hakkıyla yerine getireceklerini” ifade etti. Akkaya: “hükümetin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda devlet memurlarının iş güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik bir hazırlık içerisinde olduğunu, AKP’nin kendi memurunu oluşturmaya çalıştığını, buna karşı toplumsal örgütlü desteğe ihtiyaç olduğunu” belirtti. KESK Genel Başkanı Lami Özgen de: “çalışanlar açısından olmazsa olmaz unsur olan iş güvencesinin çalışanların son kalesi olduğunu” belirterek, “iş güvencesini kaybeden bir çalışanın hak ve özgürlüklerini savunamayacağını; iş güvencesinin hukuksal mücadelenin ve var oluş sebeplerinin teminatı olduğunu” söyledi. 
   
  

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, konfederasyon hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, “çalışma yaşamında karşılaşılan sorunlar, Anayasa değişikliği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılması planlanan düzenlemeler ve yargı bağımsızlığına ilişkin endişelerinden” bahsetti. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikaların yöneticileri ise: “işkolları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini komisyon üyelerine” iletti. Prof.Dr. Aytuğ Atıcı da: “bundan sonra Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ile ve diğer emek örgütleriyle daha fazla görüş alış-verişinde bulunup dayanışma halinde olacaklarını, bu konuda Birleşik Kamu-İş’ten de destek beklediklerini” ifade etti.
 
 
  
Komisyon, bundan sonra diğer emek örgütleri ve sivil toplum örgütleriyle görüşmelerine devam etme kararı aldı. 


Haber : 

Abone Ol