"ERDEMİR SIVI ÇELİK KAPASİTESİNİ ARTIRSIN!.."
TSO Başkan adayı arslan Keleş, Keleşler Otel'de yapılan basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ereğli'deki en büyük sorunun istihdam olduğunu belirten Keleş; "ERDEMİR sıvı çelik kapasitesini artırırsa ekstra 2000 kişiyi istihdam eder", dedi.
TSO Başkan Adayı Arslan Keleş, Keleşler Park Otel’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında toplantıda, ekibi ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Keleş, burada seçim sürecinde yaşananları anlattı, soruları yanıtladı.
Keleş:“Ordan almış olduğumuz enerji ve güçle bu seçimlerden beklediğimiz sonucu alacağımıza olan inancımız arttı. Bu seçim sürecinde işler biraz karıştı, anlamakta zorluk çekiyoruz. Belediye Başkanlığı seçimi, milletvekili seçimi, hatta Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar boyut değişti. Ne olduğu belirsiz bir hal aldı. Bu TSO seçimleri, Ereğli’nin en büyük, en güçlü sivil toplum kuruluşunun seçimi. Özetle böyle.
Fakat bir anda iş farklı boyutlara geldi. Bizde boş laf, boş vaat yok. Ben ve arkadaşlarım vermiş olduğu her sözü tutan, tutmak için mücadele eden bir kadro, bir birliktelik. Biz hiçbir zaman şöyle yapacağım, böyle yapacağım demedik. Orada vizyonumuzu ortaya koyduk. Birlikte neyi nasıl yapabileceğimizi anlattık. Kimseye duymak istediği hikayeleri anlatmadık.”, şeklinde konuştu..
“HEDEF 20 MECLİS ÜYESİ..”
Seçim aritmetiğinin sandıktan çıktıktan sonra belli olacağını dile getiren Keleş şöyle devam etti:
“Seçim aritmetiği nasıl olur, bunu sandıktan sonra göreceğiz. Herkes bir matematik hesabı yapıyor ama bizim amacımız seçimi 20 meclis üyesiyle kazanmak. Neticede 20 kişi seçilecek. TSO üyelerinin seçmiş olduğu 20 kişi olacak bunlar. Biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, bizim amacımız seçime girdiğimiz tüm sandıklarda ezici bir çoğunlukla kazanmak. Bunun için yeterli iletişimde bulunduğumuzu, kendimizi anlatmak açısından şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Arkadaşlarımla Ereğli’nin en ücra noktalarına kadar gittik. Belki benim gidemediğim yerler oldu ama herkes kendi grupsal dağılımı içinde çalıştı. İşbölümü yaptık aramızda. Çünkü bu bir başkanlık seçimi değil. Önce meclis, sonra başkanlık seçimi olacak. Bu yüzden her grup kendi görev sahasında gayretli ve üstün bir şekilde çalıştı, yapmak istediklerini anlattı.
Çok önemli bir şeyden daha bahsedeceğim. Kimseyi tehdit etmedik, kimseyi ticari faaliyetiyle bir şeylere sürüklemedik. Bize oy vermezsen şöyle yaparız demedik. Ama maalesef, bizimle beraber dostane şekilde sohbet eden insanların sosyal medyada fotoğraflarını gördükten sonra inanılmaz bir baskı var. Nasıl onlarla beraber olursun diye? Biz öcü müyüz? Burada öcüye benzer biri var mı? Ticaretini bitiririm, belediyedeki ticaretine sekte vururum diyor; maalesef korkudan ötürü yanımıza gelemeyen arkadaşlarımız var. Baskı bir yere varmaz. Sene 2018… Yapacaklarından bahsetmek yerine tehditle, şantajla üyelerden oy istemek hiç hoş değil. Biz tehdide şantaja boyun eğmeyiz, üyelerimiz de eğmez. Bunun neticesini sandıkta göreceğiz.”
“ERDEMİR SIVI ÇELİK KAPASİTESİNİ ARTIRSIN!..”
Ereğli’nin en büyük sorununun istihdam olduğunu, dışarıdan yatırımcı gelmemesi, içerideki yatırımcıların da yatırımlarını sürekli ertelemesi olduğunu ifade eden Keleş şunları kaydetti:
“Bununla neyi kastediyorum. Ereğli teşvikte Düzce’ye, Bartın’a göre avantajlı olmadığı için yatırımların buraya kayması normal. Bununla ilgili olarak peşinde koşmamız gereken en önemli konu sektörel teşvik. İkincisi, varolan yatırımcının, Ereğli’deki en büyük yatırımcı Erdemir’in, sıvı çelik kapasitesini arttırmak gibi bir projesi vardır. Bununla ilgili olarak Erdemir’in iki alternatifi var. İskenderun’da yapabilir bunu, ikincisi burada yapabilir. Gönlümüz arzu eder ki burada yapsın. Biz bu işin bir an önce hayata geçmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki yatırımı buraya yapsın. Tüm TSO üyeleri bir araya gelsek 2 bin kişiyi, bin kişiyi işe alamayız. Ama Erdemir sıvı çelik kapasitesini bir milyon ton arttırırsa, bin, 2 bin kişiyi işe alır. Önemsediğimiz konular var. Önce diyalog, önce yatırımcı diyoruz ya, burada ne kadar dolu şeylerden bahsettiğimizi çok daha iyi görebilirsiniz.
“EREĞLİ’NİN GELECEĞİNİ ARAYACAĞIZ”
Diyalog derken biz kişisel ve ailevi beklentiler açısından değil, şehrin seçilmişleri, atanmışlarıyla bir araya gelip sorunları olduğu yerde, sıcağı sıcağına çözmeyi kastediyoruz. Bunu da çok kısa zamanda başaracağız. Burada tüm siyasi partilere, sendikalara, meslek odalarına, vakıflara, derneklere, medya kuruluşlarına ve kanaat önderlerine ihtiyacımız var. Bugüne kadar meslek odaları yok sayıldı. TSO var, belediye var. Biz ziyaretlerimize meslek odalarıyla başladık. Aramızda sadece cirosal farklılıklar var, yoksa hepimiz aynı işi yapıyoruz. Biz Ereğli’nin on yıl sonra nerede olacağını sizlerle paylaşmak istiyoruz, Ereğli’nin geleceğini arayacağız. Bir arama konferansı ile. Bununla ilgili çeşitli illerde yapıldı, akademisyenleri ve akil insan heyetlerini getirerek Ereğli’nin on sene sonra nerede olması gerektiğini, vizyonunu ortaya koymamız gerekiyor. Bu şehir çok güzel bir şehir, fakat bu şehir hak ettiği yerde değil.”
“EREĞLİ VE ALAPLI’NIN NÜFUSU AYNI MI?”
Bunun çeşitli sebepleri olduğunu vurgulayan TSO Başkan Adayı şöyle devam etti:
“Hep konuşuyoruz, devlet hastanesinden alınan, BEÜ uhdesindeki arazinin bomboş duruyor olması bizi üzüyor. Ereğli’de öğrenci sayısı, Eğitim Fakültesi’nin öğrenci sayısı 2013 yılında 2 bin 700, bugün 2 bin 500. Ereğli’ye fakülte diye yutturdukları Turizm Fakültesine kaydolan öğrenci sayısı yedi. Bunları siz kabul edebiliyor musunuz? Bizim Ereğli olarak beklentimiz nitelikli bir fakülte, bundan kastım hukuk fakültesi, mühendislik fakültesi olabilir. Öğrencilerin yoğun olarak tercih edebileceği bir bölüm. Rektör hocanın daha önce bir sözü vardı. On bin öğrenci olacaktı Ereğli’de. Ereğli’de öğrenci sayısı Alaplı ile aynı. Ereğli’nin nüfusu Alaplı ile aynıysa, Çaycuma Devrek ile aynıysa, Ereğli’deki öğrenci sayısına razı gelelim. TSO 500 bin lira vererek okula kantin yaptırmayı marifet saymayacak, buraya öğrenci kazandırmayı marifet sayacak.
Bunun dışında şehrimizdeki ticaret hacmini büyütebilmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bu bizim başlıca görevimizdir. Çünkü üyelerden aldığımız aidatın nereye gittiği sorusunun cevabı, burada ekonomiye katkınızla ölçlecektir. Sahaya çıktığımız zaman ‘odaya aidat veriyorum ama oda bana ne verdi’ diyor. Kimse senede bir defa verilen iftar yemeği ve seçim zamanlarında çanta promosyonlarına kanmayacaktır. Bu işin çözülmesinin en kolay yolu Ereğli’de ekonomiyi büyütmek, yeni istihdam alanları açmaktır. Benim söylemek istediğim budur.”
KAZANAN EREĞLİ OLSUN
Keleş, son olarak, “Bir değişim beklentisi içinde Ereğli TSO üyeleri. Bu değişimin sonucu Pazar günü belli olacak. Bunu biz gördük, halkımız da gördü. Ereğli’ye fayda sağlamak için güçlü bir desteğe ihtiyacımız var. Üyelerimizin oyları bölmemesi gerekiyor. Kazanamayacak, olmayacak işleri vaat eden insanlara değil de, olabilecek kadrolara oy vermelerini istiyoruz. Sandıktan çıkacak güçlü sonuçla kazanan Ereğli olsun, şehrimiz kazansın, hepimiz kazanalım istiyoruz.” dedi.
Haber :
ETİKETLER : Yazdır
Çok Okunanlar
» Henüz BUGÜN Haber Görünmüyor