Ereğli’ye Bilim Sanat Merkezi müjdesi
Karadeniz Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu Kütüphane ve Akıl Oyunları Salonu’nun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, açılışta Ereğli’ye bilim sanat merkezi yapılacağı müjdesi vererek, “Zonguldak’ta, bir merkezde, bir Ereğli’de, bir de Çaycuma’da açmayı düşünüyoruz” dedi.
Karadeniz Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu’nda hizmet verecek olan Kütüphane ve Akıl Oyunları Salonu düzenlenen törenle hizmete girdi.
Törene Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Hayırseverler Nurdan Oğuz ve Ahmet Orhan Oğuz çifti, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, veli ve öğrenciler katıldı.
Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğrencileri, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı okul bahçesinde çiçeklerle karşıladı. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra okulun ve okulu yaptıran Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz’un hayatını anlatan tanıtım videosu gösterildi.
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmada, Hayırseverler Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz’a teşekkür ederek şunları söyledi:
“Hayırseverlik olgusunu Ereğli’de daha çok yaşıyoruz. Daha önce bir kültür merkezine gelmiştik, geçen hafta da belediye başkanımızın derneklerle ilgili açılışı vardı. Hayırseverlik olgusunun kurumsallaşıyor olması, bir şehirde gelişmişliğiyle alakalı bir varlık olmuştur. Hayırseverlerimiz varlıklarını paylaşmaya gayret ediyor, böyle kurumlar ortaya çıkarıyorlar. Bunun örneklerini Ereğli’de görmekten ötürü mutluyum. Zonguldak’ın başka yerlerinde de mutlaka vardır ama henüz daha bilmiyoruz.
Binaları yaptırınca olay bitmiyor, başlıyor. Bina kendi başına bir değer değil. İçinde öğrenciler, öğretmenler, kurumlar olmadığı zaman kuru bir bina. Tüm amacımız çocukları daha iyi bir eğitimle geleceğe hazırlamak. Bu işi yaparken kalıplaşmış, klasikleşmiş davranış şekilleriyle aşmamız yetmiyor. kendimizi çağın gereklerine göre hazırlamamız gerekiyor. Okulla beraber spor salonu, okulla beraber kütüphane, akıl oyunları salonu, bilgisayar salonu yapılması, bunu da hayırseverlerimizin kenara çekilmeden bunları kendine iş edinmeleri, eskiyen kısımları yenilemeleri, çocukların yeni ortaya çıkan ihtiyaçları karşılama çabası, otuz küsur yıl devam eden ilgiyi göstermeleri ayrıca teşekkürü hak ediyor.”
EREĞLİ’YE BİLİM SANAT MERKEZİ MÜJDESİ
Kaymakam Çorumluoğlu ile Manisa’da da beraber çalıştıklarını belirten Bektaş şöyle devam etti:
“Kaymakam beyle geldiğimizde Bilim Sanat Merkezlerini konuştuk. Çok önemli kurumlar. Manisa’da da ben gittiğimde bir tane vardı. Üç tane yaptık. Çünkü bilim sanat merkezleri şöyle hizmet veriyor. Gerek yetenek, gerek zeka kapasitesi olarak nüfusun yüzde 1,8’i üstün yetenekli olur. Bu Türkiye’de de böyle, İngiltere’de de böyle, Rusya’da da böyle, Nijerya’da da böyle. Üstün yetenekli çocuklarımızı yeteneklerine uygun bir eğitimden geçirmek gerekiyor. Bunun dünyada birkaç usulü var. Milli Eğitim Bakanlığımızın kabul ettiği usul, bu çocukları erkenden, ikinci, üçüncü sınıfta tanılayarak, neye yeteneği varsa, fizik, kimya, sosyal bilimlere mi onu tanımlayarak, bilim sanat merkezi denilen okullarından ayırmadan, ilave eğitimler vermeyi planlıyor. Bunun için de büyük illerden başlayarak Bilim Sanat Merkezleri oluşturuldu. Büyük illerde, coğrafi mesafelerin uzun olduğu illerde çocuklar yine ihmal edilmiş oluyor. Bunu üç dört merkeze dağıtarak yol külfetini azaltıp, ulaşamadığımız çocuk kalmasın istedik. Buraya geldim, bir tane Zonguldak’ta var. İlçelerde yok. Kar yağıyor, ilçelerdeki çocuklarımız Zonguldak’a gidiyorlar. Orada eğitim almaya çalışıyorlar. Burada da üç tane yaparak, bir merkezde, bir Ereğli’de, bir de Çaycuma’da açmayı düşünüyoruz. Kaymakam beyle konuştuk, o da lafını esirgemiyor, benden bina istiyor. Sadece benden değil, sizden de istiyor. Herkesten istiyor. Geçici olarak bir binada uğraşıyoruz, orayı açacağız. Çaycuma’da da açacağız” dedi.
NURDAN VE AHMET ORHAN OĞUZ’UN GURUR GÜNÜ…
Konuşma yapmak için kürsüye çağrılan Oğuz çifti adına Nurdan Oğuz konuşma yaptı. Nurdan Oğuz, katılımından ötürü Vali Bektaş’a teşekkür ederek, “Eşim ve ben 32 yıl önce eğitime yapılan yatırımın en büyük görev olduğunu düşünerek, eğitim meşalesini yakarak yola çıktık. Eğitim Sevdamız halen devam etmektedir. İstedik ki yaptırdığımız okullarımızda çocuklarımız başarılı olsunlar, iyi eğitim alsınlar, yaşayarak öğrensinler, bilgiye ulaşabilsinler, vatanımıza ve milletimize üretken bireyler olsunlar. Bu amaçla çıktığımız yolda çocuklarımıza daha çok şey kazandırmak istedik. Bu arzumuz kütüphanemiz ve akıl oyunları salonumuzu açmak için bugün bizi yeniden bir araya getirdi. Akıl oyunları salonumuzda değerli yazarlarımızın kitapları, kişisel gelişime yönelik akıl ve zeka oyunları var. İstedik ki yavrularımız burada hem okumanın keyfini çıkarsınlar, hem de dünyada en değerli şey olan zamanı boşa harcamasınlar” dedi.
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, hayırseverler Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz’a, Oğuz ailesinin resminin işlendiği bir halı ve plaket takdiminde bulundu. Oğuz çifti de Vali Bektaş’a katılımlarından ötürü plaket sundu.
KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU’NDAN MÜJDELER…
Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli’nin hayırseverler açısından takdire şayan olduğunu, ekonomik variyeti olan kişilerin okullara yaptığı yardımların önemli olduğunu ifade ederek “Burada güzel olan şu, okulu yaptırmakla kalmayıp idamesini sağlamak da daha ayrıca takdire şayan bir konu. İlk okulun yapıldığı tarihi burada gördük ama yapımından sonra hep üzerine bir şeyler yapılmış ve yaşatılmış. Burada okul müdürlerimize ve bizlere düşen en önemli görev, devletimiz ve hayırseverlerimizin yaptığı okulları en güzel şekilde korumak” dedi.
Çorumluoğlu, ilçede iki okul eksiği bulunduğunu, bunlardan birinin Bilim Sanat Merkezi olduğunu söyledi. Vali Bektaş’ın desteğiyle bu okul için başvuru yapıldığını belirten Çorumluoğlu, “bu hafta içinde Bakanlığımıza sunulan liste içinde Bilim Sanat Merkezimizin bulunduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.
İkinci okul ihtiyacının engellilere yönelik olduğunu ifade eden Çorumluoğlu, “Özel öğretim okulu burada okullar bünyesinde çözülmüş. Sayısal olarak fiziksel engelli çocuklarımızın sayısının fazla olduğunu görüyoruz. Böyle de bir okul ihtiyacımız var. İnşallah bunu devletimizin katkısı, hayırseverlerimizin katkısı ve sizlerin duyurusuyla beraber görev süremizde ilçemizde yapmaya çalışacağız” dedi.
OKUL MÜDÜRÜ YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ
Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu Müdürü Fuat Yılmaz ise hayırseverlerin ilçeye kazandırdığı okulun kütüphane ve akıl oyunları salonunun açılışına katılımları dolayısıyla konuklara teşekkür etti.
Yılmaz, “Okulumuz, hayırseverlerimiz tarafından 1987 yılında Orhan Oğuz ilkokulu olarak hizmete başlamış olup, 2001 yılında derslik ihtiyacına binaen 21 derslikli ek bina yapımıyla eğitim öğretim hizmetine, 40 öğretmen, 3 yardımcı hizmetli personel, 1 güvenlik görevlisi ve 672 öğrenciyle eğitim öğretime devam etmektedir. Bugün heyecanımızı paylaşan Sayın Valimiz, protokolümüz ve hayırseverlerimiz Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz’a teşekkür ediyoruz” dedi.
MÜZİK DİNLETİSİ…
Daha sonra okulun öğrencilerinden oluşan müzik topluluğu ve koro tarafından, beraber ve solo türküler konseri gerçekleştirildi.
Törenin ardından Kütüphane ve Akıl Oyunları Salonu açılışı hazır bulunan protokol ve hayırseverler tarafından gerçekleştirildi.
Vali Bektaş ve beraberindekiler daha sonra Kütüphane ve Akıl Oyunları salonunda incelemelerde bulundu, okul idarecilerinden tesis hakkında bilgi aldı.
Haber :