Gaziantep Büyükşehir, Yaşlılar Haftasında 65 yaş ve üstü 500 vatandaşa konuşan tansiyon aleti dağıttı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), 12-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, 65 yaş ve üstü vatandaşlara 500 adet dijital konuşan tansiyon aleti dağıttı.
GAZİANTEP (İGFA)- Yaşlıların günlük yaşamını kolaylaştırmak ve sağlık konusunda daha tedbirli olmalarına imkan vermek amacıyla GBB Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirdiği etkinlikte yaşlı bireylere 500 adet dijital konuşan tansiyon aleti dağıttı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada yaşlıların toplumun ulu çınarları olduğunu belirterek, yaşam tecrübeleri gözlerinden okunan yaşlıların kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.
ŞAHİN: HER YAŞIN BİZLERE SUNDUĞU GÜZELLİKLERDEN FAYDALANMALIYIZ
65 yaş ve üstü bireylerin 12-24 Mart Yaşlılar Haftası'nı kutlayan Başkan Fatma Şahin, "Uzun ince bir yoldayız. Önemli olan her yaşın bizlere sunduğu güzelliklerden faydalanmaktır. Her yaş ayrı bir güzeldir. Ecdad ‘Genç bilebilse, yaşlı yapabilse' diyor. Öyle bir medeniyetten geliyoruz ki, bizim medeniyetimizde annenin, babanın eli öpülür ve anne cennet kokusudur. Baba arkamızda bir dağ, bir çınardır. Yaşlılarımız, bizim dünümüz ve bugünümüz, köprümüz ve geleceğimizdir. O yüzden yaşlılarımız bizim için çok kıymetli." dedi.
BAŞKAN ŞAHİN, YAŞLILAR İÇİN YENİ BİR MERKEZ YAPILACAĞINI MÜJDELEDİ!
Gaziantep'te yine Gaziantep Modeli ile yaşlılar için yeni bir alan oluşturacaklarını açıklayan Şahin, "Allaben Göleti civarında yaşlılarımız için özel bir alan inşa edeceğiz. Burada tek fiziki tedavi değil, psikolojik tedavi ve bunların yanı sıra sosyal donatı alanları mevcut olacak. Yaşlılarımız için oluşturacağımız bu buluşma noktasıyla onların birbirleriyle tanışmalarına ve sohbet etmelerine imkan sunacağız. Ayrıca yaşlılarımızın spor yapmasına, bir tiyatro oyunu sergilemesine, bir müzik korosunda yer almasına öncülük edeceğiz." diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak doğumdan ölüme, her Gazi şehirlinin yanında olduklarını dile getiren Başkan Şahin, "İnsanlarımıza destek olmak için birçok faaliyet sürdürüyoruz. Şu anda dünyada büyük bir sağlık krizi var. Biz oluşturduğumuz sosyal güvenlik sistemiyle insanımızın sağlık güvenliğini sağladık. ‘Önce yaşlılarımız' diyerek onlara daha güçlü destekler verdik. Hamdolsun, onların hayır duasını almak için ekstra tedbirler aldık." ifadesini kullandı.
GAZİANTEP MODELİ ULUSAL SINIRLARI AŞTI!
Gaziantep Modeli'nin ulusal sınırları aştığını aktaran Şahin, "Gaziantep Modeli birlikte iş yapma modelidir. Bakıyorsunuz yaşlılar çok yalnızlar. Şehirleşme sürecinde yaşlılarımızın çok daha yeni modellere ihtiyacı var. Aktif Yaşam Merkezi'ni bunun için kurduk. Ancak talepleri karşılamak bazen zorlaşabiliyor, biz de bu doğrultuda yaşlılarımızın güvenli şekilde gezebileceği, sosyalleşebileceği donatı alanlarını artırıyoruz." şeklinde konuştu.
BÜYÜKŞEHİR, YAŞLI VERİ TABANI SAYESİNDE 65 YAŞ VE ÜSTÜ BİREYLERE GÖZÜ GİBİ BAKIYOR
Sağlık Hizmetleri Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ise, yaşlılığın çok özel bir dönem olduğunu ifade ederek, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, toplum kültürünü ve değerlerini yarına taşıyan en değerli varlıklar olduğunu belirtti.
Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi ve toplumda daha aktif rol oynaması gerektiğinin altını çizen Tolay, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz, insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya; sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını hissettirmektir. Yaşlı nüfusa yönelik daha kaliteli ve doğru hizmet verebilmek adına il genelinde ikamet eden hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş ve üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi için yaşlı veri tabanı oluşturulmuştur. Bu sistem sayesinde il geneli tüm yaşlı popülasyonuna dönük hızlı bir şekilde organize olma imkanı elde ettik." dedi.
SALGIN SÜRECİNDE DE BÜYÜKŞEHİR, YAŞLILARLA OLAN BAĞINI KOPARMADI
Hali hazırda yaşlı kayıtlarının bulunduğu veri tabanında 96 bin 65 yaş ve üstü bireyin bulunduğunu kaydeden Tolay, şunları söyledi:
"İlimizde alzaymır hastalarına özel, keyifli ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacak Moral Evi'yle verdiğimiz hizmet, her geçen gün yeni bir pencereden danışanlara hizmet sağlamayı sürdürüyor. Moral Evi'ne yönelik hizmetlerimiz, salgın sürecinde de devam etti. 2 bin 650 seans çevrimiçi görüşme yapıldı bu süreçte. Bunun yanında yaşlılarımızın boş zamanlarını nitelikli kılmak için keyifli etkinlikler gerçekleştirdik. Yaşam koşullarını iyileştirmek ve sosyal aktivitelerini artırmak için de Aktif Yaşam Merkezi'nde, Yaşlı Koordinasyon Merkezi'nde hizmet vermeye devam ediyoruz."
Haber : İGFA
ETİKETLER : Yazdır