Kdz.Ereğli

"Her 3 kişiden 1'i icralık"

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle meclise bir soru önergesi verdi...

Abone Ol
Soru önergesinde Zonguldak'ın başının icralarla belada olduğu vurgusu yapan Köktürk, Erdoğan'a" Türkiye'de refah artışı gerçekse, Zonguldak'a neden yansımıyor", diye sordu..
 
Köktürk'ün önergesi şöyle:
 
Zonguldak’ın başı icralarla dertte… 100 bin nüfuslu olmasına karşın 35 bin icra dosyasıyla gündeme gelen Ereğli’nin ardından gözler Zonguldak’a çevrilmişti.
 
Kısa bir süre önce ilçe yapılan Kilimli ve Kozlu ile birlikte 213 bin nüfusa sahip olan Zonguldak Merkez ilçedeki icra sayısı da, Ereğli’ye göre geride, ancak ciddi boyutlarda.
Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Merkeze bağlı belde ve köyler
dahil 2012 yılı sonu itibariyle toplam 36 bin icra dosyası olduğunu söyledi. Yerel bir gazetenin sorularını yanıtlayan Başsavcı Özbakır, Zonguldak’ın Ereğli’ye oranla çok daha iyi durumda olduğunu belirterek, “2012 yılında 4 İcra Müdürlüğümüzde 16 bin icra dosyası üzerinde işlem yapıldı. Bu sayı, önceki yılların da devriyle toplamda 36 bini buldu. Ereğli’nin nüfusuyla bizimki aynı değil. Bizim nüfusumuz daha fazla ve Ereğli’ye oranla daha iyi durumdayız” dedi.
 
Diğer yandan son dönemde piyasada yaşanan kriz, kendisini gün geçtikçe daha fazla hissettirirken, icra sayısında muhtemel artış kaçınılmaz görülüyor.
Daha önce Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, “Global Finansal Krizin Ereğli Gemi İnşa Sanayi Üzerindeki Olumsuz Etkileri ve Ereğli Tersanelerinin Geleceği” konulu raporunda 100 bin nüfuslu Ereğli’nin 35 bin icra dosyası olduğu yönünde açıklamada bulunmuştu.
 
Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da gönderdiği raporla ilgili olarak, “Ereğli’de yaşanan kriz, Türkiye’de yaşanan krizin kat kat üzerinde olup, gelinen durum vahim ve ciddi boyuttadır. 100 bin nüfuslu ilçemizde icra dosyası sayısı 35 bine, icraya düşen insan sayısı 43 bine ulaştı. 20 binin üzerinde insan ise göç etti” demişti.”
Buna göre;
 
1. Cumhuriyetimizin kuruluş ve gelişme dönemlerinde ülke ağır sanayisine yaptığı katkı ve büyük potansiyeli ile gündeme gelen Zonguldak’ın; AKP İktidarınız döneminde, yukarıda görüldüğü gibi “Rekor kıran icra dosyaları” ve “İntiharlarla” gündeme gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
2. Zonguldak’ta yaşanan bu acı tablo ve mütemadiyen tırmanan olumsuz süreçle ilgili, iktidarınızın sorumluluğu konusunda düşünceleriniz nelerdir?
3. Ülkede gerçekleştiğini iddia ettiğiniz “Refah artışı” gerçek midir? Gerçekse “Refah artışı” somut olarak Zonguldak’a neden yansımıyor?

Haber : 

Abone Ol