Yeni Ufuk’un Görüşü
Bilgisayar devrimi, kitle iletişimini başdöndüren bir hıza kavuşturdu. Artık tek bir tuşa basarak haber ve düşünceleri kıtalar ötesine anında ulaştırmak olası.
Denilebilir ki gazetecilik kavramı, bilgisayar devrimi ile, fiilen de uluslararası bir boyutlanmaya uğradı; ulusallık ve yerellik sınırlarını aştı; gazetecilik, pratikte de, global bir kimlik kazandı.
Bu tanımlama, konvansiyonel gazeteciliği kapsamıyor. Çünkü konvansiyonel yöntemlerle basılıp dağıtılan gazeteler, hala, kitle iletişimini, geleneksel ulaşım yollarının ile işlevselleştirebiliyorlar.
Gündemi, ulusal boyuta bir gün sonra o da geleneksel ulaşım araçlarından yararlanarak taşıyabiliyorlar. Bundandır, konvansiyonel gazetelerin de artık internet siteleri var !
**
Yeni iletişim olanakları kurumsallaşmada da yeniliklere yolaçtı. Geleneksel gazeteci örgütlerinin yanısıra, internet gazeteciliği de, kurumsallaşmaya başladı.
Kdz.Ereğli’de kurulan, ancak etkinlik alanı tüm Batı Karadeniz olan BATIYAC (Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti) bunun bölgedeki ilk örneklerinden birisi.
İlk’leri ile ünlü olan Ereğli, bir ilk’e daha, BATIYAC ile kavuştu bu şekilde.
İlk kongresini yapan BATIYAC, dijital alemin bölgedeki en aktif aktörlerini bünyesinde barındıran bir örgüt olarak doğdu.
BATIYAC’a “hoş geldin” diyoruz…
Yeni Ufuk
Haber :