İllere göre Bitkisel Üretim İstatistikleri
İllere göre Bitkisel Üretim İstatistikleri (Sebzeler)
Kocaeli ilinde 2018 yılında sebzelerden en çok Domates üretildi.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre; 2018 yılı Kocaeli İlinde sebzelerden en çok sırasıyla 30 045 ton ile Domates, 14 675 ton Karpuz, 9 954 ton Kavun, 9 796 ton Hıyar (Sofralık) , 6 032 ton Biber, 5 214 ton Fasulye (taze), 3 350 ton Lahana, 3 100 ton Mantar (Kültür), 2890 ton Marul, 2 342 ton Bal Kabağı, 9 998 ton diğer sebzeler üretildi.
Sakarya ilinde 2018 yılında sebzelerden en çok Domates üretildi.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre; 2018 yılı Sakarya İlinde sebzelerden en çok sırasıyla 35 868 ton ile Domates, 29 102 ton Karpuz, 25 861 ton lahana, 18 686 ton Marul, 14 383 ton Karnabahar,10 745 ton Bal Kabağı, 8 708 ton Biber, 8 225 ton Kabak (Sakız), 7 757 ton Ispanak, 7 654 ton Soğan, 25 425 ton diğer sebzeler üretildi.
Düzce ilinde 2018 yılında sebzelerden en çok Bal Kabağı üretildi.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre; 2018 yılı Düzce İlinde sebzelerden en çok sırasıyla 7 601 ton ile Bal Kabağı, 3 234 ton Lahana, 2 144 ton Karpuz, 1 868 ton Domates, 1 256 ton Biber, 1 066 ton Fasulye (taze), 1 022 ton Hıyar (Sofralık), 455 ton Marul, 420 ton Mantar (Kültür) 277 ton Ispanak, 869 ton diğer sebzeler üretildi.
Bolu ilinde 2018 yılında sebzelerden en çok Domates üretildi.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre; 2018 yılı Bolu İlinde sebzelerden en çok sırasıyla 19 413 ton ile Domates, 1 295 ton Marul, 1 074 ton Bal Kabağı, 1 033 ton Enginar, 652 ton Lahana, 506 ton Fasulye (taze), 505 ton Ispanak, 307 ton Hıyar (Sofralık), 236 ton Kabak (Sakız), 190 ton Karpuz, 555 ton diğer sebzeler üretildi.
Yalova ilinde 2018 yılında sebzelerden en çok Hıyar (Sofralık) üretildi.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre; 2018 yılı Yalova İlinde sebzelerden en çok sırasıyla 11 109 ton ile Hıyar (Sofralık), 3 777 ton Marul, 2 621 ton Domates, 972 ton Karpuz, 855 ton Fasulye (taze),849 ton Biber, 700 ton Semizotu, 458 ton Bakla (taze), 415 ton Kavun, 383 ton Bezelye (taze), 2 040 ton diğer sebzeler üretildi.
Haber :