Kerem Ertem, güven tazeledi..
Zonguldak Barosu'nun 60'ncı Olağan Genel Kurulu, Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda gerçekleştirildi.
Zonguldak Barosu'nun 60'ncı Olağan Genel Kurulu, Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda gerçekleştirildi.
Genel Kurul'a; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan ve avukatlar katıldı. Kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, ardından faaliyet raporu, disiplin kurulu raporları okundu.
Kongrede konuşma yapan avukatlar, Zonguldak'ın önde gelenlerinin kongreye katılmayışlarına sitemde bulundu.
ERTEM: "ORTAK İRADEMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ"
Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, avukatların ve Baroların mesleğin gelişimi ve sosyal alanda ve yargı sektöründeki temellendirilmesi güçlendirdiği bir süreç dileyerek şunları söyledi:
Zonguldak Barosu, 410 kayıtlı avukatı ve 73 yıllık varlığıyla, mesleğe yönelik bakışı, ülke meselelerine dair ani ve farklılaşmış yaklaşımları, özgür birey, özgür toplum, özgür ülke, laik demokratik cumhuriyet, hukukun üstünlüğü, gerçek hukuk devleti ideal ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, avukatlık mesleğinin, hukukun ve adalet duygusunun sesidir, halkın yargı erki içindeki temsilcisi olmakla birlikte, halksız yargı olmaz fikrinin temsilcisidir. Bizler, daha nice yıllara yürüyecek bir Baronun üyeleri olarak, bağımsızlık düşüncesinin, saf adalet duygusunun, adil yargılamanın ve hak dağıtımının avukat olmadan gerçekleşmeyeceğine inananlarız. Hepimiz, mahkeme salonlarından kovulan meslektaşlarının duydukları mesleki ve vicdani acıya ortağız; hepimiz, dünyayı nasıl algılarsak algılayalım, siyasetimiz, felsefemiz, inanç değerlerimiz nasıl olursa olsun; avukata karşı girişilen her hukuksuzlukta içimizde fırtınalar kopardık, eylemler ve söylemler geliştirdik. Gördük ki, eylemler ve söylemler bir duruş sergilemekten ötede değildir, daha fazlasını yapmak, yargı siyasetini etkilemek yanında, ona kılavuzluk etmek gerekmektedir.
Mesleğimizin icrasında karşılaştığımız idari, adli ve hukuki engellemeler çözüm bekleyen maddi sorunlardır, günlük hayatta karşılaştığımız bu sorunlar malumunuzdur. Bu sorunların giderilmesi, avukatın saygınlığının ve etkinliğinin artırılmasıyla doğru orantılıdır. Başka deyişle, mesleğin önündeki engellerin kaldırılması, mesleğin saygınlığının ve etkisinin artmasını sonucunu doğurur. Her sorunun çözümünde öncelikli olan mesleki örgüt yapısının yani Baroların kurumsallaşması, Baroların ürettiği hizmetlerin kalitelerinin ve standartlarının oluşturulması gereken aşamalardır. Bizce, örgütlü çalışma ve organizasyon birlikteliği, sorunların teşhis ve çözümünde kolektif iradeyi yansıtır. Dolayısıyla, Baroların insan hak ve özgürlüklerini savunması, bu uğurda çabalaması, mesleki faaliyetleri gerçekleştirmesi ve sorunlarını çözmesi yanında, her avukatın mesleğe dair irade ve fikirlerini değerli bulup ortak iradeye yansıtması unutulan ama hatırlanması gereken değerdir.
Baroların, inanç, siyasi düşünce, felsefi değer, kültürel çeşitlilik üzerinde durmadan, bir 'meslek kültü, meslek geleneği, meslek vizyonu ve yeni bir avukat algısı' oluşturma sürecine girmeleri gerekiyor. Umuyorum, önümüzdeki TBB Genel Kurul süreci, mesleğimizin varlığına ve geleceğine ilişkin ortaklaşmış iradenin oluştuğu, avukatların ve Baroların mesleğin gelişimi ve sosyal alanda ve yargı sektöründeki temellendirilmesi güçlendirdiği, hukukun üstünlüğünün ve adil yargılamanın vazgeçilmez tabi bir hak olduğu gerçeğinin yüksek sesle dile getirildiği, avukatların ve Baroların rollerine dair yeni bir algının oluştuğu bir süreç olur. En azından Baro olarak, bu sürecin gerekli adım ve fikirlerini vereceğimizden kuşkunuz olmasın.
BARO YÖNETİMİ ŞÖYLE OLUŞTU..
Baro Yönetimi şu isimlerden oluştu: Aykut Boran, Süleyman Caner, Görkem Çeçe, Tuba Kaya, Türker Kapkaç, Aslı Oğuz, Burcu Özel, Engin Üstünkol, Havva Yılmaz, Engin Yurtbay.
Haber :