Kocaeli'de 'Baba Sultan Zaviyesi' kitabı tanıtıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli bir kültürel zenginliğini daha gün ışığına çıkararak geleceğe armağan etti.
KOCAELİ (İGFA) - Kentin kültürel ve tarihi zenginliğine gerçekleştirdiği çalışmalarla katkı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni bir kültürel hazinemizin daha gün ışığına çıkmasını sağladı.
Tarihçi- Yazar Ahmet Nezih Galitekin'in önemli çalışması ‘'Örcün Köyü Baba Sultan Zaviyesi" kitabı düzenlenen tanıtım ile Kocaeli'nin kültür hayatına dâhil oldu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan eser, tasavvuf ehli İbrahim Edhem Derviş Babanın Kocaeli Örcün Köyündeki zaviyesinin yanı sıra Karamürsel, Derince ilçelerinde bulunan türbeleri farklı yönleri ile anlatıyor.
GALİTEKİN, ZAVİYENİN TARİHİ SÜRECİNİ ANLATTI
Tanıtım toplantısında konuşan Kocaeli Örcün Köyü Baba Sultan Zaviyesi kitabının yazarı Ahmet Nezih Galitekin, zaviyenin kurulduğu günden bugüne kadar geçirdiği süreçten bahsetti.
Galitekin, yöre halkının yakın zamana kadar bu alanı "Baba Sultan" olarak andığını ifade ederek, "Bir öncesi kitabı 21 yıl önce Gölcük Belediyesi eski Başkanımız İsmail Bey vasıtası ile yazmıştım. 21 yıl önceki bilgilerin üzerine birçok belge daha eklenerek araştırma daha da genişledi. Bu genişleme ile türbedar ailesinden intikal eden beratlardan birinin Bektaşi Derviş Halil bin Abdullah ismine ulaştığını gördük. İki önemli doktora tezinden Karamürsel ve Yalova'da ikişer Bektaşi tekkesi bulunduğunu öğrendik" dedi.
Tanıtım toplantısına katılan Gölcük eski Belediye Başkanı Prof. Dr. İsmail Barış da kendi döneminde söz konusu eser ile ilgili gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı. "Gölcük Belediyesi olarak Milli Kültürümüze katkıda bulunmak amacıyla ilçemizin tarihini ve tarihi şahsiyetlerini içeren bir biyografi hazırlığına giriştik" diyen Prof. Dr. Barış, "Çalışmalarımızın ilk ürünü olarak Gölcük Örcün Köyü ve Baba Sultan Zaviyesi isimli eseri oluşturduk. Hocamız eseri o zamandan bugüne yaptığı araştırmalarla geliştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın da bu kültürel zenginliğimize sahip çıkarak yayınlanmasına vesile oldu. Kendisine çok teşekkür ederim" dedi.
Haber : İGFA
ETİKETLER : Yazdır