Kdz.Ereğli

Maksude Çubukçu'yu yitirdik!..

Cumhuriyet Kadını, Eğitimci-Yazar-Şair Maksude ÇUBUKÇU'yu vefat etti!..

Abone Ol
M.Kemal ATATÜRK döneminden bugünlere gelerek öğrencilere pek çok şey kazandıran, eğitim öğretimi sevdiren herkesin tanıdığı, sevdiği ve saydığı Ereğli'de birçok aydın kişiliğin yetişmesinde öncülük etmiş Eğitimci-Yazar-Şair Maksude ÇUBUKÇU'nun hayata veda etti..
  
ÇUBUKÇU için bugün saat 16.00’da Ereğli Lisesi önünde tören düzenlenecek. Merhume Maksude ÇUBUKÇU daha sonra Bozhane Camii’nde kılınacak İkindi namazına müteakip Şehir mezarlığında toprağa verilecektir.
 
Defne Grup olarak değerli Öğretmenimiz Maksude ÇUBUKÇU'ya sonsuzluğa uğurlamanın acısıyla kederli ailesine sabırlar dileriz..
 
Maksude ÇUBUKÇU Kimdir?

Kdz.Ereğli doğumlu olan Maksude ÇUBUKÇU Ereğli’nin en eski ve köklü ailelerinden birinin kızıdır. İlköğrenimini Kozlu İlkokulunda, ortaöğrenimini Çamlıca Kız Lisesinde yapmıştır. Dil, Tarih Coğrafya Fakültesi, Fransız Dili ve Edebiyatı ayrıca Çağdaş Türk Edebiyatı mezunudur. İlk öğretmenliğe Mehmet Çelikel Lisesinde başlayan ÇUBUKÇU Zonguldak Kız Meslek Lisesinde hayatına devam etmiş ve burada ilk kütüphanenin kurulmasında öncülük yapan öğretmenlerdendir. kuran öğretmenlerdendir. Bu dönemde Türk Fransız Hükümeti arasında yapılan Kültür Anlaşması nedeniyle Mesleki ve Modern Edebiyat üzere bilgilenmek üzere Paris’e giden öğretmenlerden biridir.
 
1950 yılında Zonguldak Türk Kadınlar Birliği Eğitim Kolu Başkanlığında uzak yakın demeden okuma yazma kursiyerlerine başarı belgelerini vererek okuma yazma alışkanlığının benimsenmesinde rol oynamıştır.
 
1962 yılında Konya Atatürk Kız Lisesine Müdür olarak atanmış, Müdürlüğü döneminde geleneksel bayrak, flama devir teslim törenlerini başlatmıştır. Bu dönemde Turizm Rehberlik Eğitsel Kolunu kurmuş, Bakanlığa sunduğu statü esas alınarak, tüm Orta Öğretim Kurumlarında bu kolun kurulmasını sağlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, Yedinci Büyük Şurasına davet edilmiş, Grup Başkanı olarak çalışmalara katılmıştır. Konya Yüksek İslam Enstitüsünde de bir süre Fransızca Öğretmenliği yapmıştır.
 
1971 yılında kendi isteği ile Kdz. Ereğli’ye atanmıştır. Ereğli’de Akşam Lisesinin açılmasını sağlamış ve Müdürlüğü Fahri olarak üstlenmiştir. Ereğli’de ayrıca Yüksek Meslek Lisesi Frasnsızca ve Türk Edebiyatı Öğretmenliği yapmıştır.
 
Mesleğinin son yıllarında iki dönem Haydarpaşa Lisesi’nde görev almış, kısa bir sürede Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinde görev yaptıktan sonra 1982-83 yıllarında emekli olmuştur.
 
Çağdaşlaşma yolunda hizmet vermeyi amaçlamış bir eğitimci, yazar ve şairdir. Öğretmenliği sürecinde sosyal, kültürel derneklerde, kesintisiz , kalıcı çalışmalar yaparak güzel eserler ortaya çıkarmıştır.
 
Karadeniz Ereğli’de sosyal, kültürel pek çok Derneğin Kurucu Başkanlığını yaparak, derneklerin bugünkü konumlara gelmesi için çalışmıştır. Halen daha bir çok dernekte üyeliği bulunan ÇUBUKÇU, derneklerin faaliyetlerine de katılarak, çalışmaları yakından takip etmektedir.
 
Eğitim ve Öğretimde Sanatın Etkinliğini Önermiş Bir Eğitimcidir. ÇUBUKÇU’nun kişiliği 1991 yılında çıkardığı “ Sevgiye Alkış Tuttum” adlı ilk şiir kitabına yansımıştır.Bu kitap Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci ve öğretmenlere tavsiye edilmiştir.
 
ESERLERİ
 
İlk Şiir Kitabı 1991 yılında yayınlanan “Sevgiye Alkış Tuttum”, ikinci kitabı çocukluğundan bugüne kadar yazmış olduğu şiirleri içeren 1995 yılında yayınlanan “Günaydın Suyun Sevgisi””, üçüncü şiir kitabı “Sular Boşa Akmasın" ve Haberal Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan “Anılarım ve Umut Yolum” olmak üzere 4 eseri bulunmaktadır.

Haber : 

Abone Ol