Proje getirene KOSGEB kredisi hazır
Basın İlan Kurumu (BİK) ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen "Medya Kuruluşlarına Yönelik KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" Ankara'da yapıldı.
Basın İlan Kurumu (BİK) ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ”Medya Kuruluşlarına Yönelik KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” Ankara’da yapıldı.
Toplantıya bölgemizden Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ. Necati Günay, Karaelmas Gazeteciler Derneği 2. Başkanı Sina Çıladır, Çaycuma Gazeteciler Derneği Başkanı Sezai Bilici’nin yanı sıra Zonguldak’lı gazeteciler katıldı..
Grand Rixos oteldeki toplantıya İzmir Milletvekili Rıfat Sait, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, BİK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ahmet Baş, BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, BİK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Celal Göle, BİK Genel Kurul Üyesi Bülent Şimşek, BİK Genel Kurul Üyesi Ömer Yüksel Özek, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, BİK Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaca, BİK Genel müdürlük ve şube müdürleri, Türkiye genelinden meslek örgütü ve medya temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB’in her zaman yenilikçiliğe, değişikliğe ve çağın gereklerine uymaya hazır olduğunu söyledi. KOSGEB’in KOBİ’lere kredi desteği sağlamın yanında girişimci yetiştirmeye de başladığını aktaran Kaplan, girişimcilik eğitimi alıp doğru yatırımın nasıl olması gerektiğini öğrenen 2 bin kişinin kendi iş yerlerini açarak, ekonomik hayata dahil olduklarını kaydetti.
”Bir desteği vermek kadar bir desteğin nasıl alındığı ve nasıl verildiği de önemli. Eğer bir kredi uzun bürokratik işlemlerin ardından alınıyorsa onun hiç bir önemi yok” diyen Kaplan, KOSGEB olarak girişimcilerin kredilerini en az bürokratik işlemle almaları için bir dizi uygulamayı hayata geçirdiklerini dile getirdi. Bu kapsamda KOSGEB desteklerine internet üzerinde ulaşılması uygulamasını başlattıklarını belirten Kaplan, elektronik imzanın başlamasıyla birlikte girişimcilerin oturdukları yerden KOSGEB kredilerine ulaşabilmelerine olanak sağlayan sistemin alt yapısını kurduklarını bildirdi.
”Artık konfeksiyon tarzı kredi yerine terzi tarzı kredi sunuyoruz. Yani artık KOSGEB krediler ihtiyaçla bire bir örtüşen destekler” diyen Kaplan, KOSGEB’in desteklemeleri sayesinde girişimcilere 27 bin lirası hibe, 70 bin lirası ise sıfır faizli ve geri ödemeli destek olmak üzere toplamda 100 bin liraya yakın kredi sunulduğunu söyledi. Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Seyit Ahmet Baş da ulusal ve bölgesel düzeyde yayın yapan 6 bin 549 gazete ve dergi, 480 televizyon kanalının bulunduğunu belirterek, medyanın her geçen gün büyüyen ve gelişen bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelen yerel medya mensuplarına KOSGEB destekleriyle ilgili bilgiler verildi. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ve KOSGEB İşbirliği ile düzenlenen toplantıya Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, geçtiğimiz günlerde geçirdiği asansör kazası nedeniyle katılamadı. Atalay’ı vekaleten BİK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seyit Ahmet Baş temsil etti. Ak Parti İzmir Milletvekili ve Sarı Basın Kartı Sahibi Gazeteci Rıfat Sait ve çok sayıda yerel medya temsilcisi toplantıya katıldı.
Basın İlan Kurumunun bu yapının sağlıklı yürümesi için üzerine düşen dorumluluğu yerine getirdiğini aktaran Baş, yeniliğe ve değişime önem vererek geçen yıl yayımlanan ilan ve reklamları internet ortamına taşıdıklarını bildirdi. Değişimin gerekli olduğuna ve değişim için yeni yollar ile yöntemlerin bulunmasının önemine dikkati çeken Seyit Ahmet Baş, ”Basın mensuplarına KOSGEB kredisiyle destek olmak da bu yeniliğin bir ürünü. Önemli olan bir fikri ortaya atmak değil o fikri hayata geçirmek. Basın İlan Kurumu ve KOSGEB olarak bu fikri ortaya attık bunu hayata geçirecek siz basın mensuplarısınız. Basın mensuplarına önemli destekler sağladık. Borç verme tutarını bin 620 liradan 4 bin 200 liraya yükselttik. Bu para kredi değil emaneten faizsiz verilen bir para. Muhtaçlık dediğimiz geri ödenmeyen bir yardımımız daha var. Bunu da 3 bin 500 liradan 4 bin liraya yükselttik. 2011 yılında toplam 21 milyon lira basın mensubu arkadaşlarımıza borç verdik. Umuyoruz bu yardımlarımız hakkıyla yerini buluyordur” dedi.
BİK Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaca ise BİK’in neden kurulduğunu anlattı. “BİK’in resmi ilan vermesi, devletin kanunlar ölçeğindeki bilgilerini kamuoyu ile paylaşmasıdır” diyen Yakup Karaca, “İçinde bulunduğumuz dijital çağ, geleneksel sektörler için ciddi tehditler oluşturuyor. Nitekim basınımızın teknolojiyi yenilikleri takip etmesi zor oluyor. Ama internet üzerinden yapılan yayınlar yani Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri de basın için ciddi tehlike oluşturmaktadır. Bu toplantıda yapısal sorunlarımızın üstesinden gelirken, aynı zamanda içinde bulunduğumuz bilişim çağında ciddi alternatifler sunarak dönüşümlerimizi sağlama imkanı elde etmiş olacağız. Bu nedenle burada verilen mesajları iyi değerlendirmek gerekir” dedi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın geçtiğimiz günlerde geçirdiği asansör kazası nedeniyle katılamadığı toplantıya, yerel ve bölgesel yayın yapan basın kuruşlarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Haber :
ETİKETLER : Yazdır