"Sadaka Değil, Hakkımızı İstiyoruz"
-73 gündür kapalı olan Teksitil fabrikasında çalıştırılan işçilerin asgari ücret altı ve sigortasız çalıştırıldıkları ortaya çıktı..
-73 gündür kapalı olan Teksitil fabrikasında çalıştırılan işçilerin asgari ücret altı ve sigortasız çalıştırıldıkları ortaya çıktı..
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi CHP Milletvekili adayı Neriman Posbıyık, Kandilli’de faaliyet gösteren SATKA Tesktil San. Tic. Ltd. Şti’ninden yasal haklarını alamadan işten çıkartılan 91 işçiye sahip çıktı.. Posbıyık, Zonguldak Valisi Erdal atayı ve Çalışma Bölge Müdürlüğünü göreve davet etti.
91 İşçinin çalıştığı ve 73 gündür kapalı olan SATKA tekstil atölyesinde ellerinde pankartlarla haklarını isteyen tekstil işçilerinin eylemine destek veren CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, bayanların burada bir köle gibi çalıştırıldığını belirterek “ Taşeron düzeni insanımızı eziyor. Bayanlarımıza sahip çıkmak, onların sesi olmak için çıktığım bu milletvekilliği yolunda bu gördüğü tablo beni daha da bu işe sarılmamı sağladı. Genç kızlarımız burada 300-400 liraya çalıştırılmış. Zonguldak sesini yükseltmeli. Bu kardeşlerimizin her zaman yanındayım ve destekçisiyim. Halkın Partisinin, işçinin emekçinin partisinin bir temsilcisi olarak her zaman kadınlarımızın sesi olmaya devam edeceğim”dedi.
“BACILARIMIZA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise konuşmasında devletin yetkililerinin ve Zonguldak Valisi Ersal Ata’nın ve Çalışma Bölge Müdürlüğünün konuya sahip çıkması gerektiğinin altını çizerek “Bu düzen insanımızı eziyor. Taşeron düzeni insanlarımızı eziyor. Bayanlarımız bacılarımız 300-400 liraya çalıştırılıyor. Hiçbir sosyal güvencesi yok. Bu memlekette Çalışma Müdürlüğü, sigorta müdürlüğü yok mu. Bunlar bu halkın sesini duysun. Nerede iktidar partisinin milletvekilleri, Bugünkü eylemimiz sadece bir provaydı. Yetkililer, gerekli girişimi yapmazsa, bu alanda binlerce kişiyle eylem yaparız. Bu memlekette sosyal devlet yok mu! Neden işçisine sahip çıkmıyor. Bu sesleri duysunlar. Bu bacılarımızın hakkı sonuna kadar ödenmeli. Vali beye sesleniyorum; gelip bu halkımızın halini görsün. Sigorta müdürü nerede? Maliye nerede? Çalışma müdürü nerede?” dedi.
İşçilerin avukatlığını üstlenen Avukat Ünal Demirtaş ise yasal yollardan mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.
“EMEK HIRSIZI SATHO”
Eylem yapan tekstil işçileri alkışlarla birlikte slogan atarak kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Fabrika Önünde gerçekleştirilen eylemde “Emek hırsızı Satho tekstil, İşçiler burada patron nerede,” yazılı pankartlar dikkat çekti. Tekstil işçileri önümüzdeki hafta merkezi İstanbul’da bulanan tekstil fabrikasının önüne giderek eylemlerine devam edecekler..
Haber :