Siirt Fıstığı'na uluslararası ödül
Avrupa'nın önde gelen şef ve gurmeleri bünyesinde buluşturan ‘Uluslararası Tat Enstitüsü', 2021 Tat değerlendirmesi sonucunda Siirt fıstığı, 'Üstün Lezzet Ödülü'ne layık görüldü.
SİİRT (İGFA) - Siirt’in marka ürünü ve eşsiz lezzetiyle Türkiye’de en çok tercih edilen Siirt Fıstığı, yılda bir defa Belçika’nın Başkenti Brüksel’de düzenlenen dünyanın en iyi Şef ve gurmelerinin katıldığı Uluslararası Tat Enstitüsü tarafından 100 üzerinden 92,4 puanla üç yıldızın tamamını alarak, dünyanın en lezzetli fıstıkları arasında yerini aldı.
Değerlendirme, Belçika merkezli Uluslararası Tat Enstitüsü’nce Brüksel’de düzenlenen etkinlikte gerçekleştirildi. Tat etkinliğine Avrupa’daki 20 ülkeden, aralarında Michelin Yıldızlı şef ve gurmelerinin katılarak, binlerce ürünü test etti.
Siirt Fıstığı Avrupalı usta damaklar tarafından 'Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü'ne layık görüldü. Bundan böyle iki yeni marka olan Anadolce ve DoluharmanByAnodolce yurt içi ve yurtdışı zincir mağazalarda özel tasarımlı ambalajlarıyla raflardaki yerini alacağı bildirildi.
Brüksel'den gelen ödül Vali Osman Hacıbektaşoğlu'na takdim edildi.
SİİRT FISTIĞINI DİĞERLERİNDEN AYIRAN ÖZELLİK
Tadı ve görünümüyle oldukça aranan Siirt Fıstığı, düşük kalorisi, kolesterol düşürücü ve zayıflatıcı özellikleri ile benzerlerinden ayrılır.
Sıhhatli bir yaşam sürmek isteyen, faydalı ve sağlıklı yağları düşük yağ oranı ile tüketmek isteyen her birey, Siirt fıstığını tüketebilir. Böylelikle tüketici hem tat olarak keyif alırken hem de sağlıklı yaşamı için de önemli bir besini bünyesine katmış olur.
Haber : İGFA