Ticari süt işletmelerince Nisan ayında 873 bin 641 ton inek sütü toplandı
Yayınlanma : 11-06-2020 | 10 : 01 57
Güncelleme : 11-06-2020 | 10 : 01 57
TÜİK açıkladı..
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %3 arttı, Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,4 arttı.
Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.
Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.
Toplanan inek sütü ve değişim oranları, Nisan 2020 (Ton)
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_1_310_11.06.2020503991497.jpg)
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_1_310_11.06.2020503991497.jpg)
Toplanan inek sütü, Nisan 2020
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_2_310_11.06.20209097989.jpg)
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_3_310_11.06.2020-1945270764.jpg)
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %12,6 artarak 146 bin 414 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %11,9 artarak 569 bin 965 ton olarak gerçekleşti.
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %6,1 azalarak 88 bin 1 ton, Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,2 artarak 360 bin 549 ton olarak gerçekleşti.
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tam yağlı süt tozu üretimi %40,2, inek peyniri üretimi %8,6, tereyağı üretimi %7, yağsız süt tozu %3, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %0,8 artarken, kaymak üretimi %5,8, ayran üretimi %55,8 azalmıştır.
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_2_310_11.06.20209097989.jpg)
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_3_310_11.06.2020-1945270764.jpg)
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %12,6 artarak 146 bin 414 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %11,9 artarak 569 bin 965 ton olarak gerçekleşti.
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %6,1 azalarak 88 bin 1 ton, Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,2 artarak 360 bin 549 ton olarak gerçekleşti.
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tam yağlı süt tozu üretimi %40,2, inek peyniri üretimi %8,6, tereyağı üretimi %7, yağsız süt tozu %3, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %0,8 artarken, kaymak üretimi %5,8, ayran üretimi %55,8 azalmıştır.
Süt ürünleri üretimi, Nisan 2019-Nisan 2020
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_4_310_11.06.2020-126123646.jpg)
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_4_310_11.06.2020-126123646.jpg)
Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tam yağlı süt tozu %17,9, inek peyniri %7,3, tereyağı üretimi %4,8 artarken, kaymak üretimi %2,4, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %6,2, yağsız süt tozu %12,2 ve ayran üretimi %16,9 azalmıştır.
Süt ürünleri üretimi, Ocak-Nisan 2019-2020
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_5_310_11.06.2020-871479883.jpg)
![](http://www.tuik.gov.tr/hb/310/kapak/33698_img_5_310_11.06.2020-871479883.jpg)
Haber :
Çok Okunanlar
» Henüz BUGÜN Haber Görünmüyor