"Türkiye üretmek zorunda!.."
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, “TTK’nın öncelikle norm kadroyla ve istikrarlı şekilde çalışması lazım. Yeni norm kadronun 5 milyon ton üretim hedefiyle planlanması lazımdır. Yarının ne olacağı belirsiz olan bu coğrafyada kendi doğal kaynaklarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.
GMİS Armutçuk Şubesi 11. Olağan Genel Kurul toplantısı Gülüç Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi.
Genel kurula AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, MHP Belediye Başkan Adayı Talat Şeker, İyi Parti Belediye Başkan Aday Adayı İzzet Şahin, Karadeniz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Meslek Odası Başkanı Cevdet Civelek, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Şükrü Kılıç, bazı il genel meclisi üyeleri, siyasiler, sendikanın eski ve yeni yöneticileri ileTTK Armutçuk İşletmesi’nde çalışan maden işçileri katıldı.
Genel kurul toplantısı GMİS ve Maden İşçisi konulu sinevizyon gösterisiyle başladı. Divan Kurulu Başkanlığına GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, üyeliklere ise Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir seçildi. Divan teşkilinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.
“GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, genel kurulda yaptığı konuşmada, Mart ayında genel merkez genel kurullarını yaparak yeni bir döneme başlayacaklarını söyledi.
Demirci şöyle konuştu:
“Bugünlerde yaşadığımız zorluklar bizi korkutmuyor. Umudumuzu koruyor, yılmadan mücadelemizi sürdürüyoruz. Bölgemizi üç şehir olacak kadar büyütecek maden ocaklarında tarihimizin en düşük sayıda işçisiyle çalışıyor, doğal olarak en az üretimi yapıyor ve maalesef bölgemizden insanlar göç ediyor. Oysa ülkemizin kömüre ihtiyacı var. Maden havzamızda kömürümüz var, bu zorlu işte çalışmaya hazır işsizlerimiz var. Bu gerçekleri uzun zamandır dile getirmemize rağmen, ithalatı arttıran politikalar uygulandı, bugün ekonomik krizle boğuşuyoruz.
Şimdi hep birlikte yerli üretim diyoruz. Bu gerçekler ışığında TTK’da bir adım atılıyor. Önce bin, sonra beş yüz arkadaşımız TTK’da işe başlayacaklar en kısa zamanda. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımıza ve katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni arkadaşlarımız TTK’ya ve bölgemize moral veriyor. Ancak üretim de artacak. Kurumda Emeklilikler devam ediyor. TTK’nın öncelikle norm kadroyla ve istikrarlı şekilde çalışması lazım. Yeni norm kadronun 5 milyon ton üretim hedefiyle planlanması lazımdır. Yarının ne olacağı belirsiz olan bu coğrafyada kendi doğal kaynaklarımıza sahip çıkmalıyız. Madenlerimizi araştıran MTA’yı daha etkin hale getirmeliyiz. MTA’ya teknoloji ve teknik eleman takviyesi yapmalıyız.
TTK, MTA ve Hattat Enerji ve maden işyerlerinde toplu sözleşme için bakanlığa yetki başvurusunda bulunduk. En kısa sürede toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayacağız. Bu arada siyasi partilerimiz de mahalli seçim çalışmalarını sürdürüyor. Biz her ortamda haklı taleplerimizi dile getiriyor, önerilerimizi anlatıyoruz. İnsanca çalışıp, insanca yaşayacağımız koşulları sağlama mücadelemiz devam ediyor. İşimize, aşımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkacağız.”
GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da Armutçuk işletmesinde çalışan işçilerin alkışları arasında çıktığı kürsüde, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “İnanıyorum ki bu genel kurul, Maden İşçileri sendikamıza, Türk İşimize ve ülkemiz işçi sınıfına ışık tutacaktır. GMİS 72 yıllık şanlı geçmişinde bölgemizin en temel değerlerinden biri olmuştur. GMİS’te görev yapmanın haklı gururunu yaşıyorum. Geride bıraktığımız zorlu dönemde yaptığımız işleri onaylayarak beni ve arkadaşlarımı tekrar seçen madenci kardeşlerime teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.
İthalat nedeniyle cari açığın büyüdüğünü ve ekonomik krizle karşı karşıya kalındığını ifade eden Mutlu, bin beş yüz işçi alımının yeterli olmayacağını savunarak, “TTK’nın norm kadroyla çalışması için daha ciddi adımlara ihtiyacı var. Önce durumu en müsait olan TTK’da acilen üretimi arttırmak zorundayız. Sonra özel sektör teşvikleri gündeme gelebilir. Türkiye’nin kaybedecek fazla zamanı yok. Türkiye üretmek zorunda, biz üretmek zorundayız!” dedi.
TÜRKMEN: “BU BİR MİLLİ MESELEDİR”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, ülkenin tüm insanların Zonguldak halkına, madencilere minnet borcu olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Madencinin yeraltında verdiği ekmek mücadelesi kadar, yerin üstünde de aynı şekilde hak arama mücadelesi vermektedir. Sebep belki biziz. Bunu doğru dürüst anlatamadığımızdır. Yeraltı işletmesi Soma’da başlayan, buradan giden Rıfat Dağdelen’in başlattığı bir olaydır. Bunu pek fazla bilen yoktur. Belki de kusur bizdedir. Yeraltında mücadele eden kardeşlerimizin derdini iyi anlatamadığımız için onlar yerüstünde de mücadele etmek zorunda kalmıştır. Hepimiz her zaman yanlarında olmuşuzdur. İnşallah bu haklı isteklerimizi en ücra köşelere kadar anlatabilme imkanına sahip olacağız. Bunun siyasi bir tarafı yoktur bu bir ekmek mücadelesidir. Bu bir milli meseledir.”
YARIŞTA İKİ ADAY VAR…
Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi 11. Olağan Genel Kurul toplantısında oyların sayımı tamamlandı. Geçerli oyların büyük bölümünü alan Ali Eşitmez, önümüzdeki dönem için yeniden madencilerden yetki aldı.
Alınan bilgilere göre, GMİS Armutçuk Şube Yönetimi Ali Eşitmez’in başkanlığında gerçekleşti. Eşitmez seçimde geçerli oyların 90’ını alırken, kongrede adaylık için başvuruda bulunan Rasim Arslan’ın oyları ise 24’te kaldı.
Buna göre Ali Eşitmez Başkanlığındaki Şube yönetiminde, Şube Sekreteri Olarak Temel Eşgün, Mali Sekreter olarak Adem Turgut, Eğitim ve Teşkilatlanma Sekreteri olarak ise Ferat Marankoz görev yapacak.
Haber :
ETİKETLER : Yazdır